ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران
نظریه‌پرداز آمریکایی:

منشأ تروریسم عربستان است نه ایران

نظریه‌پرداز مشهور روابط بین‌الملل می‌گوید ایران علیه هیچ کشوری تهدید نیست و منشأ تروریسم عربستان است نه ایران.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 March 24
کد خبر: ۷۱۷۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ «جان مرشایمر»، استاد مشهور روابط بین‌الملل و از نظریه‌پردازان مطرح این رشته گفته که ایران تهدیدی علیه هیچ کشوری در منطقه نیست.

 

این استاد دانشگاه شیکاگو در مصاحبه‌ای با پایگاه «لوب‌لاگ» گفت: «ایران، تهدید مستقیم علیه ایالات متحده نیست، حتی تهدید غیرمستقیم هم نیست.»

 

او در ادامه برای تشریح دلایل این استدلال خود پنج دلیل آورد. مرشایمر گفت: «دلیل اول این است که ایران سلاح هسته‌ای ندارد و توافقی با قدرت‌های جهانی امضا کرده که ساخت سلاح هسته‌ای در آینده‌ای نه چندان دور را غیرممکن می‌کند.»

 

مرشایمر تصریح کرد: «دوم اینکه، ایران فاقد موشک‌هایی است که بتوانند خاک آمریکا را هدف قرار دهند.»

 

این نظریه‌پرداز به عنوان عامل سوم ادعا کرده توان متعارف نظامی ایران به اندازه‌ای نیست که بتواند به آمریکا یا کشورهای تحت چترامنیتی آمریکا در خاومیانه حمله کند.

 

وی در ادامه می‌گوید: «مورد چهارم اینکه ایران تهدید جدی برای حمله به هیچ کشوری در منطقه به شمار نمی‌رود. ایران در زمان‌های مدرن حتی یکبار هم علیه کشوری دیگر جنگ راه نینداخته و در حال حاضر هم شواهدی در دست نیست که در حال آماده شدن برای حمله به کشورهای همسایه‌اش باشد.»

 

مرشایمر در توضیح درباره پنجمین دلیل، ادعاهای مطرح‌شده از زبان سیاستمداران و رسانه‌های جریان‌ اصلی در آمریکا مبنی بر حمایت ایران از «تروریسم» را رد کرد.

 

او گفت: «مورد پنجم، این است که ایران منشأ مشکلات آمریکا در زمینه تروریسم نیست. اگر کشوری شایسته چنین عنوانی باشد، عربستان سعودی است نه ایران.»

 

وی اضافه کرد: «حقیقت این است که ایالات متحده تهدید مستقیم برای ایران است نه برعکس. دولت ترامپ با سرنخ گرفتن از اسرائیل و عربستان سعودی ایران را نشانه گرفته و قصد تغییر نظام این کشور را دارد.»

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار